Muhtar Demirci, Eğitim öğretim yılının 1. yarıyılını değerlendirdi

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci düzenlediği basın toplantısında 2023/2024 Eğitim öğretim yılının 1. yarıyılını değerlendirdi.

Eğitim Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 16:41:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 7 dk.
165 okunma
Google News

Eğitim çalışanları açısından çok olumlu bir yarıyıl olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Demirci, “Milli Eğitim Bakanlığının sene başından itibaren “Ben yaptım, oldu!” anlayışıyla anlık aldığı kararlar; takip edilen bir yıllık çalışma programının olmadığı anlamına gelmektedir. Sayın Bakan, görev aldığı günden itibaren yok mülakat yapacağız, yok öğretmenlere önlük giydireceğiz gibi sığ ve suni gündemlerle eğitim çalışanlarını oyalarken,  seçmeli dersler üzerinden de eğitim ortamının işleyişini bozan hamleler yapmıştır. Yeni açıklanan görevde yükselme sınavı mülakatlarında, yazılı sınavla eşit mülakat puanı verilmesi teamülünü ortadan kaldırmaya yönelik antrenman yaptığını görmekteyiz. Afyonkarahisar özelinde ise açıkçası çok elim ve vahim olaylar yaşadığımız, eğitimciye şiddetin zirveye ulaştığı bir yarıyıl olmuştur. Bayram gösterilerinde meydana gelen, kasıtlı olmayan bir meseleden dolayı öğretmen basın yoluyla linç edilirken; gerek Valilik, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü aciz kalmış sesini çıkarmadan çareyi öğretmenin görev yerini değiştirmekte bulmuş, usulen de basit bir disiplin cezası verilerek sözde mevzuyu kapatılmaya çalışılmıştır. Öğretmene destek olmak, eğitim çalışanının arkasında durmak hak getire. Konuya sorumlu sendikacılık gereği ilk refleksi gösteren yine Türk Eğitim Sen olmuştur. Buna karşın Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencisi tarafından sırtından bıçaklanan öğretmen arkadaşımız, günlerce süren operasyon ve yoğun bakım sürecinden sonra hayati tehlikesini atlatabilmişken; bu olay ne hikmetse basında yok denecek kadar az yer tutmuştur. Hatta ulusal basına düşmemesi için özel bir çaba harcanmış olmalı ki bu kadar vahim bir olay neredeyse duyulmamıştır” dedi.

 

“HAKKANİYETLİ BİR YÖNETİM OLMALI”

Atamalara da değinen Başkan Demirci, “Afyonkarahisar eğitim camiasında uzunca bir süredir kronikleşmesine rağmen bir süredir rastlanmayan usulsüzlükler tekrar gün yüzüne çıkmıştır. Eğitim camiasında bir süredir oluşan olumlu hava malum sendika ve onun bürokratik uzantıları tarafından baltalanmaktadır. Malum sendikada yönetici olan birisinin eşi ne hikmetse aile bütünlüğü tayinlerinden hemen önce baş dönmesi(Vertigo) raporu alınarak sağlık mazereti tayini yapılıp merkeze bağlı kasabadan, yıllardır geçici olarak görevlendirildiği okula kadrosu ile atanıyor. Ayıptır ayıp. 15-20 yıldır köyde kasabada çalışan öğretmen gelemezken, sağlık özrüne girmeyen sözde bir raporla tayin yapmak besmele çeke çeke kul hakkı yemektir. Sağlık özrü rahatsızlığının bulunduğu yerde tedavisinin mümkün olmaması veya çalıştığı yerin hastalığını olumsuz etkilemesi durumlarında yapılır. Bu öğretmen zaten il merkezinde oturuyor,  mazeretlerden sadece aile bütünlüğü isteyebilir, yani bu mızrak, bu çuvala sığmaz. Kamu çalışma barışı bozulmak istenmiyorsa, Afyonkarahisar başarıya koşan hedefinden uzaklaştırılmak istenmiyorsa, hakkaniyetli bir yönetim olmalı ve hukukun iğfal edildiği bu atama iptal edilmelidir” diye konuştu.

 

“SAYIN VALİMİZDEN BUNLARA ACİLEN DUR DEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Başkan Demirci, “Diğer bir hususta ilçelerde geçici olarak görevlendirilen ilçe müdürleri, ilçelerde personelden sorumlu şube müdürleri, aynı zamanda malum sendikanın temsilciliğini de yapmakta ya da tam tersi malum sendika temsilcileri ilçe müdürü veya şube müdürü olarak atanmaktadır. Bu durumun kamu etiğini bozduğunu ifade edip geçici görevlendirmelerin iptalini 01/12/2023 Tarih ve ŞTS:340.03/83 sayılı yazı ile Afyonkarahisar Valiliğinden talep ettik. Bunca zaman geçmesine rağmen sendikamıza bir cevap verilmemiştir. Sayın Valimize Afyonkarahisar Halkı DEVLET ANA diyerek güvenini, sevgisini ve saygısını sunmuştur. Devlet Ana’dan adaletle hükmetmesini beklemekte elbette bizim hakkımız, “Devlet Ana” misyonunun gereğini yerine getirmek de Sayın Valimizin görevidir. Tek bir sendikaya yapılan bu iltimaslar Devletimize olan güveni sarsmakta, kamu iş barışını bozmaktadır. Sayın Valimizden bunlara acilen dur demesini bekliyoruz” dedi.

 

“SENDİKALAR ARASI İLTİMAS YAPILIYOR”

“Malum sendikaya bu kadar iltimas yapılırken bizim sendika üyelerimize karşı ise haksızca ve acımasızca işlemler yapılmaktadır” diyen Başkan Demirci, “Bir okulumuzda tarih öğretmeni olan müdür yardımcısı arkadaşımız ,”Keşke Yunan Galip Gelseydi” diyen Kadir Mısırlıoğlu için, “Bu sözleri ancak vatan haini söyler’’ dediği için birilerinin hedefi haline gelmiş, mesnetsiz iddialarla yöneticilikten alınmış, sürgün edilmiş ve disiplin cezası verilmiştir. Bu konuyla ilgili soruşturma açılması, bitmesi, uygulanması jet hızıyla bir haftada bitirilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu şaşırtıcı hızına rağmen bizim üyelerimizin şikayetçi olduğu dosyaları 1,5 yıldır (26.06.2022 tarihinde başlamış olan) sürüncemede bırakmakta, çok acil ve önemli olan dosyalarda oyalayarak konuyu soğutmaya çalışmakta, soruşturmanın gizliliği ilkesini alenen ihlal etmektedir. Ne hikmetse bizim taraf olduğumuz dosyaları sürüncemede bırakan hep aynı müfettiş olmaktadır. Bu müfettişi siyasal iktidarın tetikçiliğini yapmak yerine Türk devletinin onurlu bir bürokratı gibi davranmaya davet ediyoruz. Yakın geçmişte kendisi gibi tetikçilik yapanların bugünkü hallerinden hem bu arkadaşımız, hem de bu işlere heves edenler ibret almalıdır. Bu haksız hukuksuz uygulamalara dur denilmez ise haftalık basın açıklamaları ile oluşan durumlar kamuoyu ile paylaşılacak, hukuki mücadele kamuoyu önünde yapılacaktır. Uysal olabiliriz ama kimsede bizim başımızı çekmeye kalkmasın. Türk Eğitim-Sen, Türk memurunun muhkem kalesi, gür sesi, hakkın, hukukun yılmaz savunucusu, olmaya devam edecektir. Sorunların halının altına süpürülmesine, örtbas edilmesine, birtakım kifayetsiz muhterislerin malum sendikayı ve siyasetçileri arkasına alıp kamu sektörünün ayarlarıyla oynamasına müsaade etmeyecektir” diye konuştu.

 

“TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA EŞİT YAKLAŞAN GERÇEK BİR EĞİTİM LİDERLİĞİDİR”

Milli Eğitim Müdürüne de seslenen Başkan Demirci, “Türk Eğitim Sen olarak Afyonkarahisar’da eğitimin başarısının artması için, eğitim çalışanlarımızın faydasına olacak her şeye desteğimiz şüphesiz devam edecektir.  Sayın Milli Eğitim Müdürünün okul okul ziyaretlerde bulunup, başarı diye uğraşmasını da taktir ediyoruz, ancak oluşan bu olumsuzluklara da seyirci kalmamasını amasız, fakatsız bekliyoruz. Kendisine yakışan idare-i maslahat değil, siyasi düşüncesi, dünya görüşü sendikası ne olursa olsun tüm eğitim çalışanlarına eşit yaklaşan gerçek bir eğitim liderliğidir. Bu vesile ile geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize, çok değerli eğitim çalışanlarımıza iyi tatiller diliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.