Başkan İşlek, asgari ücret zammını değerlendirdi

MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek, yılın ikinci yarısında uygulanacak olan asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Çalışanımızın alın teri ve emeklerinin enflasyonun altında ezdirilmemesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Gündem Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 01:08:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
166 okunma
Google News

Başkan İşlek, orta ve uzun vadede enflasyon hedefine yaklaşılacağına inançlarının tam olduğunu vurgulayarak, yeni yapılan zammın piyasaya olumlu etki yapacağını düşündüğünü dile getirdi. 


“PİYASALARA OLUMLU ETKİ YAPACAK”
İşlek: “MÜSİAD olarak 2023 yılının ikinci yarısında uygulanacak olan net 11 bin 402 TL’lik yeni asgari ücretin, hem işverenlerimiz hem de çalışanlarımız adına hayırlara vesile olmasını diliyor; çalışanımızın alın teri ve emeklerinin enflasyonun altında ezdirilmemesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle; yeni ekonomi yönetimince alınacak olan tedbirlerin etkisiyle, orta ve uzun vadede enflasyon hedefimize adım adım yaklaşacağımıza olan inancımız tam olduğunu yeniden ifade ediyoruz. Yeni Bakanlar Kurulunun reel sektöre ve piyasalara güven vermiş olmasının da fiyat istikrarına beklentiler kanalı üzerinden olumlu katkı yapacağını düşünüyoruz. Nitekim Mayıs ayı itibariyle yıllık bazlı tüketici fiyatları artışı yüzde 39,59’a, üretici fiyatlarındaki artışı ise yüzde 40,76’ya gerilemiş ve TÜFE ile Yİ-ÜFE arasındaki makas gözle görünür şekilde kapanmıştı. Söz konusu gelişmeler, fiyat istikrarının sağlanması yolunda çok daha öngörülebilir bir sürecin başladığına işaret etmişti. Bununla birlikte; ücret artışlarının işverene getireceği ilave yüklerin hafifletilmesi adına, mevcut destek ve teşviklerin artırılması elzemdir. Bu kapsamda 400 TL’lik asgari ücret desteğinin 500 TL’ye çıkarılmış olması, işverenlerimiz adına oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur. Bu minvalde; geçmiş dönemde de ifade ettiğimiz gibi, sanayi sektörü kapsamında asgari ücretli çalışanlar için ilave pozitif ayrıcalık sağlanmasının imalata yönelik istihdamımızın ve üretim kapasitemizin artırılması adına önemli bir adım olacağını ve bölgesel farklılıkları yansıtma noktasında yetersiz kalan mevcut ulusal asgari ücret uygulamasına alternatif olarak bölgesel asgari ücret uygulaması fikrinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini yineliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.