Olgun; “Emekli ikramiyeleri, en az ceza oranları kadar artırılmalıdır”

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere verilen ikramiyelerin en az 7 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 23 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 23.02.2024 13:04:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
231 okunma
Google News

Olgun; “Madem hükümet her türlü cezaya artırım getiriyor, emeklilere verilen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri de o oranda artırılarak en az 7 lira olarak verilmelidir” dedi.

TBMM Adalet Komisyonu’nda 8. Yargı Paketi’nin (Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi) görüşmelerine başlandı.

Yargı paketi maddeleri üzerinde İYİ Parti’nin görüşlerini aktaran Adalet Komisyonu üyesi ve Afyonkarahisar milletvekili Olgun, komisyona getirilen kanun tekliflerinin etki analizi yapılmadan sunulduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Olgun; “Bu taslak metinde kanuni zorunluluk olmasına rağmen, birçok kanun tekliflerinde olduğu gibi bu kanun teklifinde de bir etki analizi yapılmadığı görülmektedir. Uygulamada öngörülebilirlikler için etki analizi yapılmalı ve teklif bu analizle birlikte meclise sunulmalıdır” diye konuştu.

 

DEPREM BÖLGESİNE DAHA ÇOK YARDIM YAPILMALIDIR

Komisyona getirilen bir başka kanun teklifinin deprem bölgesindeki sanayi altyapısına yapılması planlanan destek uygulamalarını kapsadığını belirten Milletvekili Olgun; “Teklifin 38. Maddesi ile deprem bölgesindeki sanayi altyapısına destek uygulamalarının bir yıl daha uzatılması istenmektedir. Bu maddeyi olumlu bulmakla birlikte yetersiz buluyoruz. Deprem bölgemizdeki insanlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi ve Deprem bölgesine daha çok destek sağlanmalıdır” diye konuştu.

 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ EN AZ 7 BİN LİRA OLMALI

Komisyonu getirilen bir diğer kanun teklifinin Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin tutarının artırılması yönünde bir düzenlenme olduğunu ifade eden Milletvekili Olgun, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin en az 7 bin lira olması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Emeklilerimize verilecek olan bayram ikramiyesinde yapılacak değişiklikle ilgili olarak görüşümüz olumlu ancak yetersizdir. Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerinin de en az 7 bin lira olmalıdır. Ancak söz konusu düzenlemeler Adalet Komisyonunda değil Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi gerekmektedir. TBMM Başkanlığı tarafından belirlenen tali komisyonların yalnızca göstermelik kalması yasama açısından sorunlu bir durumdur. İlgili maddelerin Plan ve Bütçe Komisyonunda da görüşülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Komisyon üyelerine seslenen Milletvekili Olgun, emeklilere verilecek ikramiyelerin 7 bin lira yapılmasıyla hayır dua alacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.