Türk Eğitim-Sen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yayımladı

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yayımladı.

Gündem Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 15:55:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
90 okunma
Google News

“Bayramımız Kutlu Olsun Cumhuriyetimiz 100 Yaşında …”

 

Sayın Milletvekilim, Sayın İl Başkanım,Sayın Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür vakfı başkanım, Sayın Kamu Sen Başkanım, Sayın Türkav Başkanım, Çok Kıymetli eğitim ve kamu çalışanlarımız, değerli Basın ve Emniyet Mensuplarımız, Cumhuriyetimizn 100. Yılını Kutlamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Katılımlarınızdan dolatı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Aziz milletimizin azim ve cesaretle, kutlu bir mücadeleyle inşa ettiği Cumhuriyetimizin 100.yılına büyük eşsiz bir gurur ve heyecanla kavuştuk. 

Türk milletinin en güzide ve en muazzam eseri olan Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında.

Kutlu olsun! 

Devletimiz, milli egemenliğimiz, milli irademiz, milli bekamız daim olsun! 

Türkiye Cumhuriyeti ülküsü; adanmışların, irade gösterenlerin ve inançla harekete geçenlerin şuuru ve muazzam mücadelesiyle yükselmiş, kurtarıcı ve kurucu iradenin hür, müstakil, tam bağımsız ve millet egemenliğine dayanan bir devlet yönetimi anlayışıyla kurumsallaşmış, milli egemenliğin ve milli bekanın üzerinde hiçbir otoriteyi tanımadığının tüm cihana gösterildiği bir duruşla perçinlenmiş ve bugünlere gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti; mazlum milletlere emsal olan muhteşem bir mücadelenin zafer tacıdır.

Türkiye Cumhuriyeti; Türk milletinin yüksek şuurunun, engin iradesinin, kutlu kudretinin şeref nişanesidir. 

Türkiye Cumhuriyeti; Türk milletinin 20. Yüzyıla mührünü vurduğu Türk Mucizesi’dir. 

TÜRK EĞİTİMCİLERİ OLARAK;

Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, ilmin, fennin ve aklın ışığında, demokratik bir izanla daha büyük bir azimle, daha içten bir kararlılıkla ikinci yüzyıla taşıma görev ve sorumluluğunu üstlenecek, milli bekamız için yılmadan mücadele edecek, harici ve dâhili tüm tehdit unsurlarını bertaraf edecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. 

Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi miras bırakan Başöğretmenimiz M. Kemal Atatürk’ün izinden, kahraman ecdadımızın emanetini sonsuza dek koruyacak ve daha da güçlendirme azminden geri durmayacağız. 

Cumhuriyetimizi inşa eden kurtarıcı ve kurucu irade ile, Anayasamızda anlamını bulan temel değerler ile ve milli irade ile husumeti olan, cumhuriyetimizin birleştirici ve bütünleştirici gücüne bölücülük ve nifak tohumları ekerek zarar vermeye çalışan köhne zihniyetin emellerini dün olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağız. 

Tarih şahit olsun ki; naçiz vücutlarımız bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye

Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Cumhuriyetimizi kuran aziz ecdadımız emin olsun ki; onu yükseltecek ve yaşatacak olan ve 21. asrı “Türk Yüzyılı” kılacak olan bizleriz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, fikir ve yol arkadaşlarını, Türk

istiklali ve istikbali için muazzam bir mücadele veren şühedayı rahmet ve minnetle yâd

ediyoruz.

Aziz ruhları şad olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

 

Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen

Muhtar Demirci

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.