Mısırlıoğlu, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" mesajı yayımladı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 17:16:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
208 okunma
Google News

Engelli olmak hiçbir vatandaşımızın kendi iradesiyle tercih ettiği bir durum değildir.  Ama sağlıklı olan her bireyin daima bir engelli adayı olduğunu da asla unutmamalıyız. Görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani görevimizdir. Unutmayalım ki mutlu toplum mutlu bireylerden oluşur. Kuşkusuz bu vatandaşlarımızın çektikleri sıkıntıları duygusal olarak paylaşmak onları anlamak bakımından gerekli ama sorunlarını çözmek için yeterli değildir.

Bu nedenle; engelli kardeşlerimiz için herhangi bir birey gibi yaşayacakları ortamlar sağlanmalı, muhtaç olma duygularını azaltacak projeler uygulanmalı ve  onları hem kendilerine hem de topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline getirilmelidir. Bunun için toplumda daha da artması gereken bir hassasiyete ihtiyacımız var. Resmi ve sivil tüm paydaşların engellilere dair bir programının, hazırlığının ve hedefinin olması gerekir. Zira gelişmiş devlet olmanın bir vasfı da vatandaşını memnun etmektir.

Görme engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkati çekerek, onların ihtiyaçları ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” nın bu yıl da amacına ulaşarak en verimli şekilde değerlendirileceğine inanıyorum.

Millet olarak görme engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin artması ümidiyle tüm görme engelli vatandaşlarımızın 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası`nı kutluyor, yaşamlarında kolaylıklar diliyorum.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.