Uluçay, Akom ve Deprem Simülasyon Merkezi kuracak

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay gerçekleştireceği projeleri arasında yer alan ‘Akom ve Deprem Simülasyon Merkezi’ projesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Gündem Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 18:33:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 52 sn.
172 okunma
Google News

Uluçay yaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar deprem riski taşıyan bir bölge. Bizlerde bu gerçeğin bilincindeyiz. Bu nedenle, şehrimizin deprem riskine karşı daha hazırlıklı olması için Akom ve Deprem Simülasyon Merkezini projelerimiz arasına aldık. Olası bir afet durumunda hemen duruma müdahil olabilmek adına belediyemiz bünyesine ait, arama kurtarma gereçleri, seyyar aşevleri, kuru gıda, giyim ve ısınma malzemelerinin hazır tutulacağı aynı zamanda bünyesinde bir deprem simülatörünün olduğu bir merkez kuracağız.

Projemizin bir diğer amacının ise Afyonkarahisarlıların deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirten Uluçay, “proje kapsamında modern teknolojiyle donatılmış simülasyon odalarının yanı sıra, deprem sonrası yaşanabilecek senaryoların da canlandırılacağı bir alanın oluşturulacağını” ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.