MHP tarafından haftalık bası açıklaması yayımlandı

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından haftalık bası açıklaması yayımlandı.

Gündem Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 18:26:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 7 dk.
251 okunma
Google News

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli katılımcılar;

​Milliyetçi Hareket Partisi olarak projelerimizi kamuoyuyla paylaşmak ve gündemi değerlendirmek üzere düzenlediğimiz basın toplantılarımızın ikincisine hoş geldiniz. Sesimizi duyurmamıza, Afyonkarahisar’a dair hayallerimizi, hedeflerimizi, niyetlerimizi, umutlarımızı kamuoyuyla paylaşmamıza vesile olan siz değerli basın mensuplarına, kıymetli meslektaşlarıma teşekkür ederim.

​Her hafta üç önemli projemizi paylaşacağımızı söylemiştik. Bu hafta sizlerle paylaşacağımız projelerimizin ilki ilimizde hoyratça ve samimiyetsizce siyasi malzeme yapılan kentsel dönüşüm meselesiyle ilgili.

Kentsel dönüşüm, riskli binaların tespit edilerek yenilenmesini ve güvenli hale getirilmesini sağlayan bir süreçtir. Bu sayede deprem gibi doğal afetlerde can ve mal kaybı minimum düzeye indirilebilir.

Kentsel dönüşüm sürecinde, yerel yönetimlerin aktif rol alması, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi, finansman ve planlama konularının doğru bir şekilde ele alınması gerekmektedir. Ayrıca, afet riski taşıyan bölgelerde hızla harekete geçilmeli ve planlı bir şekilde kentsel dönüşüm projeleri uygulanmalıdır. Geçtiğimiz yıl 6 Şubatta yaşanan Maraş merkezli deprem felaketi ile bir kez daha görüldü ki kentsel dönüşümün yapılamadığı illerde(Hatay bunun için örnek illerden) insanların can ve mal güvenliği daha fazla etkilenmiştir.  Ülke olarak büyük acıların yaşandığı bu durumların önüne geçmek için felaket başa gelmeden önlemini almak gerekmektedir. İl olarak bizde olası bir afet öncesi gerekli hazırlıkları yapmalıyız. Kentsel dönüşümü bu hazırlıkların başında görüyoruz.

Buradan sizler aracılığıyla mevcut yönetime, dönemin il başkanına ve şehrin kuru muhalefetine soruyorum bu deprem ya Afyonkarahisar da gerçekleşseydi ne olacaktı? O mahallelerde ikamet eden Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin hesabını kim verecekti?

Değerli basın mensupları kıymetli hemşerilerim;

Kentsel dönüşüm projesi bizim doğup büyüdüğümüz bu mahallelere vefa hizmetimiz olacaktır.

Kentsel dönüşüm projesi rantsal dönüşüm olmayacak, hak sahiplerimizin yüzünü güldürecek, şehrimize değer katacaktır.

Kentsel dönüşümde bizim amacımızı 3 başlıkta özetleyebiliriz:

1. Yaşanabilir ve dayanıklı mekânlar oluşturmak: Kentsel dönüşüm projeleriyle eski, hasarlı ve plansız yapıları yenileyerek daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir mekânlar oluşturmak

2. Sosyal ve ekonomik gelişime katkıda bulunmak: Kentsel dönüşüm projeleriyle çalışma alanları, ticaret-kongre merkezleri, yeşil alanlar ve sosyal tesisler gibi yeni alanlar oluşturarak sosyal ve ekonomik gelişime destek olmak

3. Çevresel sürdürülebilirliği ve adaleti sağlamak: Kentsel dönüşüm projelerinde çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak enerji verimliliği, atık yönetimi, yeşil alanlar gibi unsurlarla çevresel sürdürülebilirliği desteklemek. Bütün hak sahiplerinin yüzünü güldürerek sorunları çözmek için etkili iletişim ve çözüm odaklı yaklaşımları benimseyerek kimsenin cebinden para çıkmadan mağdur edilmeden haklı taleplerini karşılamak.

Herkesin yaşam standartlarını yükseltmek ve daha güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile birlikte, mahallelerimizin daha modern ve yaşanabilir hale gelmesini sağlayacağız. Gelecek nesillere daha güvenli ve yaşanabilir bir şehir bırakmayı hedefliyoruz.

Sonuç olarak, kentsel dönüşümün acil bir ihtiyaç olduğu ve afet riski taşıyan bölgelerde bu sürecin hızla başlatılması gerektiği açıktır. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar işbirliği içinde hareket ederek kentsel dönüşümü başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirler. Bu sayede, gelecekte yaşanabilecek afetlerin etkilerini en aza indirerek insanların güvenliğini sağlayabiliriz.

İlimizde gerçekleşecek Kentsel Dönüşüm Projesi Kasımpaşa ,Dairecep, Mecidiye, Fakıpasa ve Sümer mahalleleri olmak üzere 5 mahallemizde hayata geçirilmek üzere planlanmaktadır. Seçildiğimizde belediyemiz tarafından oluşturulacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi üzerinden hak sahiplerinin talepleri göz önüne alınarak projenin uygulanması sağlanacaktır.

   Kuru Muhalefete soruyorum!!!    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölge riskli alan ilan edilmişken, Bakanlığa rağmen bu projenin gerçekleşmeyeceğini, kentsel dönüşümün kaç kişiyi ilgilendirdiğini, bu vaadin yerine gelmesi için ne kadar konut gerektiğini, inşaat maliyetlerinin anormal arttığı bu dönemde ne kadar kaynak gerektiğini ve nereden temin edileceğini düşünmüşler midir, hesaplamışlar mıdır? İmarla ilgili mevzuatı araştırmışlar mıdır? Sanmıyoruz. Bizim vaadimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına rağmen değil Bakanlıkla beraber , kimsenin mağdur olmayacağı, hak sahiplerinin haklarının korunacağı , riskli bölgelerin süratle yenileneceği bir projedir.

“Afyonlunun gönlü coşunca Çapak Çayırı’ndan yer bağışlarmış.” diye bir deyişimiz var. Bu arkadaşların gönlünü bu nispette ne coşturmuştur ki bol keseden dağıtıyorlar? Tek istekleri enflasyon oranında zam olan belediye işçilerine sırtlarını dönenler, bu insanlara mahkemeyi gösterenler, düğünlerine gidip 100 lira takmayacakları insanlara, 100 000 TL destek vaat edenler talip oldukları makama o kadar uzaklar ki belediye tarafından böylesine nakdi bir desteğin hukuken mümkün olmadıgını dahi bilmiyorlar. Bu hovardalıklar 33 yıl öncesinin iki anahtar siyasetini hatırlatmaktadır.  Umut tacirliği bizim siyaset yapma biçimimiz değildir, olamaz.

Değerli Basın Mensupları;

İkinci projemiz “Bir Yuvam Olsun!” ismini verdiğimiz konutlaşma projesidir.

İnsanoğlunun temel ihtiyaçlarından biri de barınma ihtiyacıdır.  Artık barınma ihtiyacı maliyetleri gittikçe yükselmektedir. Arz talebi karşılamadığından kiralar yükselmiş, mülk edinmek birçok vatandaşımız için bir hayal olmuştur.

​Belediyemizin taşınmazları üzerinde arsalar üreteceğiz ve bu arsaları vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için kullanacağız. Toplamda 1 milyon m2’den fazla bir alanı konutlaşmaya açacağız.Dar gelirli, hâlihazırda evi olmayan ailelerimize öncelik tanınacak olan bu projede hedefimiz her Afyonlunun cüzi miktarlarda taksitle ev sahibi olmasıdır. 2025 yılı itibariyle bu şehirde dünyaya gelecek her Afyonlu bebeğin –hak ettiği gibi- rutubetsiz, güneş alan, ferah, sağlıklı evlerde büyümesi hedefimizdir.

​Sizlerle paylaşacağımız üçüncü projemiz Organize Sanayi ve Otogar kavşakları projemizdir. Bu şehirde yaşayan her insanımızın, buradan geçen her misafirimizin canı da, malı da bizim için çok kıymetlidir. Her iki kavşakta da yoğunluk oldukça fazla olduğundan sık sık kazalar meydana gelmektedir.(Hatta iki gün önce kaza oldu.) Bu iki noktaya süratle köprülü kavşak inşa edilmelidir. Karayolları Genel Müdürlüğünün yetki alanı olan bu iki alanda belediye olarak gereken çabayı göstererek, her türlü katkıyı sağlayarak, gerekirse tüm baskı unsurlarını kullanarak köprülü kavşak yapımını sağlayıp hem Afyonlulara, hem misafirlerimize hayırlı yolculuklar dileyeceğiz.

ARTIK EMANET EHİL ELLERE DEVREDİLMELİ, İHTİYAÇ DUYULAN MANTIKLI DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMELİDİR.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.