Mısırlıoğlu’ndan Asgari ücret tepkisi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 01:05:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
160 okunma
Google News

Komisyonun beş çayına toplanır gibi toplanıp toplanıp vatandaşı oyaladığını ve neticede tatmin edici olmayan bir rakamın belirlendiğini söyleyen Mısırlıoğlu, ülkemizde asgari ücretle çalışma oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.

Komisyonun üçüncü toplantısının ardından belirlenen asgari ücret ara zammı, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun gündemindeydi. Giderek artan hayat pahalılığına dikkat çeken Mısırlıoğlu, Avrupa’da asgari ücretle çalışma oranı yüzde 4 iken ülkemizde bu oranın yüzde 60’larda olmasına tepki gösterdi. Mısırlıoğlu, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Asgari ücret komisyonu vatandaşlarla alay eder gibi toplanıp toplanıp dağılıyor. Asgari ücretle çalışan kesim artık açlık sınırının altında bir rakama çalışmak zorunda olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; yoksulun garibanın duygularını sömürürcesine toplantılar yapıyorlar. Vatandaş merakla çıkacak sonucu beklerken ne yazık ki her seferinde hayal kırıklığı yaratan bir rakam açıklıyorlar. Giderek artan hayat pahalılığında enflasyon altında ezilen işçiler, verilen zamma sevinemiyor. Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle ev geçindirmeye çalışıyor. Kamu işçisinin en düşük maaşı 22 bin iken özel sektör işçisinin 11 bin dört yüz TL’ye çalışması hak mı reva mı soruyorum sizlere. Ülkedeki maaş dengesini bile tutturamayan yönetim sayesinde toplumda kutuplaşmalar arttı. Eskiden kimse kimsenin kazandığı ile ilgilenmez, Allah bereket versin der yoluna bakardı. Şimdi hükümet eliyle ikilikler yaratıldı. Haklı olarak sitemler başladı. Eş, dost, akraba birbirine bilenir oldu. Maaş skalasındaki tutarsızlıklar artık dikkate alınmalı, hassas bir teraziye konulmalıdır. Ben yine de her şeye rağmen açıklanan yüzde 34’lük artışın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.