Uluçay’ın ‘Kasaplar Çarşısı Restorasyon’ projesiyle çarşının dokusu değişecek

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay gerçekleştireceği projeleri arasında yer alan ‘Kasaplar Çarşısı Restorasyonu’ projesi hakkında açıklamada bulundu.

Gündem Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 18:41:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
172 okunma
Google News

Uluçay açıklamasında, “Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ımıza yaklaşık 100 yıldır hizmet veren çarşıyı restore ederek eski ihtişamına kavuşturacağız. Kasaplar Çarşımızın tarihî ve kültürel değerini korumak adına gerçekleştireceğimiz restorasyon çalışmamız da çarşının eski ihtişamına kavuşması için titiz bir çalışma yürüteceğiz. Projemiz, Afyonkarahisar'ımızın turizm potansiyelini artırmak ve şehrimizin ekonomik canlılığını desteklemek adına önemli bir adım olacak. Çarşının yeniden canlanmasıyla birlikte esnafımızın da daha fazla kazanç elde edebileceği kanısındayız. Kasaplar Çarşısı sadece bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda şehrin kültürel mirasının da bir parçası. Çarşımızı restore ederek ziyaretçilerimizin ilgisini çekecek bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Uluçay sözlerine şöyle devam etti; restorasyon çalışmamızda, çarşının orijinal mimarisini koruyarak modern ihtiyaçlara uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesini sağlayacağız. Bu sayede Afyonkarahisar'ın tarihî mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasını da sağlamış olacağız.

Aynı zamanda Afyonkarahisar'ımızın turizm potansiyelini artırarak şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacak önemli bir adım da olacak ve şehrimizin kültürel zenginliği daha geniş kitlelere ulaşacak. Tabii Kasaplar Çarşımızın restorasyonu için Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin de görüş ve önerilerini dikkate alacağız. Şehrimizin tarihî mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına tüm hemşehrilerimizin fikirleri bizler için önemli” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.