AKUT Arama Kurtarma Derneği orman yangınlarıyla mücadele ediyor

AKUT Arama Kurtarma Derneği Afyonkarahisar ekibi gönüllüleri olarak orman yangınları ile mücadelede en ön safta yer alıyoruz.

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 23.08.2024 11:34:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
316 okunma
Google News

Son haftalarda iklim değişiklikleri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve maalesef ihmale dayalı insan kaynaklı olarak ege bölgesinde hakim olan orman yangınları hepimizi derinden üzmekte ve endişelendirmektedir. AKUT Arama Kurtarma Derneği Afyonkarahisar ekibi gönüllüleri olarak her daim doğal afetler, kaza ve kayıp vakaları karşısında hazır olmak adına eğitimler alıyoruz. Bu kapsamda gönüllülerimizin orman yangınları konusunda da almış olduğu eğitimler sonucunda orman yangınlarına eğitimli, donanımlı personeller olarak müdahale ediyoruz. 

Afyonkarahisar ilinde meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmasına katılan ekibimiz 5 günde 4 orman yangın operasyonuna çıkarak bu alandaki bilgisini ve tecrübesini ortaya koymuştur. Öncelikli olarak hafta sonu başlayan ve şehrimizin çeşitli yerlerinde etkili olan orman yangınlarına müdahale eden ekibimiz ardından Ege bölgesinde süren orman yangınları kapsamında Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde devam eden orman yangınlarına müdahale için bölgeye gitmiştir. Hafta sonu boyunca yürütülen çalışmalarda yer alarak Bozdoğan ilçesindeki orman yangınının söndürülmesi ve soğutulmasına destek vererek yangının kontrol altına alınması ile operasyonu sonlandırdık. 20.08.2024 tarihinde Sinanpaşa ilçesi Kırka beldesinde etkili olan orman yangını haberini alan ekibimiz yine eğitimli ve donanımlı personel ile bölgeye ulaşarak bilgi almış, müdahale için verilen alanda Orman Müdürlüğü ile ortak çalışmalarını tamamlayarak yangının kontrol altına alınmasını sağlamıştır. Soğutma çalışmalarının da tamamlanması ile operasyonu sonlandırdık. Maalesef söz konusu yangının üzerinden henüz 24 saat geçmeden bu sefer Sandıklı İlçesi Akharım Beldesi Hasanbeli- Çiğiltepe mevkinde başlayan ve rüzgarın etkisi ile hızla yayılan orman yangını için de yola çıkan ekibimiz, havadan müdahalelerin bitişi ile sahadaki aktif görevi üstlenerek soğutma çalışmalarını sürdürmüş ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar yangının kontrol altına alınmasına destek vermiştir. AKUT Afyonkarahisar ekibi son 5 günde çeşitli il ve alanlardaki 4 orman yangını operasyonlarına yaklaşık 50 gönüllüsü ile katılarak her doğal afet durumda olduğu gibi orman yangınları ile mücadelede de her daim hazır şekilde en ön safta olduğunu göstermiştir. Ormanlarımızın ülkemiz için son derece kıymetli olduğunu hatırlatarak herkesin bilinçli ve dikkatli olması gerektiğini de bir kez daha vurguluyoruz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.