CHP, Afyon’un kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Afyon’un kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 27.08.2024 10:48:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
272 okunma
Google News

102 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk Akdeniz’e kilometrelerce öteden şu emri vermiştir: Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri. Bu emir, Atatürk’ün vizyonunu, komutanlık özelliklerini gözler önüne serer. Bu emir, Türk ordusunun sadece Yunan kuvvetlerini püskürtmekle kalmayıp, onları tamamen Anadolu'dan çıkarmayı amaçlayan geniş kapsamlı bir stratejinin başlangıcını belirtir çünkü Akdeniz’e ulaşmak, işgal kuvvetlerinin Anadolu'daki varlığını tamamen sona erdirmek demektir. Akdeniz, Anadolu'nun güney sınırını oluşturur ve bu emir Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk topraklarının tamamını kurtarmayı hedefleyen bir kararlılığının ifadesidir ve bu emir, sadece bir askeri komut değil, aynı zamanda bir milletin bağımsızlık mücadelesinin en güçlü ifadelerinden biri olarak tarihe geçmiştir. 

 

Bir nefer 26 Ağustos gecesini şöyle anlatıyor  Nazım’ın kitabında:
Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki şayak kalpaklı adam nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden, güzel, rahat günlere inanıyordu ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında birdenbire beş adım sağında onu gördü. Paşalar onun arkasındaydılar. O, saati sordu. Paşalar: "Üç" dediler, Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar; ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı. 
İşte biz gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ruhunu yaşatmalıyız bu şehirde. Cumhuriyet’in kurulduğu topraklarda Cumhuriyet’in değerlerini yaşatmalıyız. 


Afyonkarahisar Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklardır. Ben bu kurtuluşun topraklarında kuruluşun partisinin il başkanı olmaktan gurur duyuyorum. 74 yıl sonra Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandırıyor olmanın mutluluğunu hala yaşıyorum. Afyonkarahisar’ımızda yerelde iktidar olduk ve inanıyorum ki ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi genel seçimlerde de iktidar olacak. Bugün geldiğimiz noktada ülkemizde işçi mutsuz, emekli mutsuz, memur mutsuz, çiftçi hepten mutsuz. Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’in de söylediği gibi: “Elbette üzgünsünüz, kızgınsınız, umutsuzsunuz ama üzülmeyin. Elbette var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi.” Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor, bugün olduğu gibi bundan sonra her günde Atatürk’ün izinde yürüdüğümüz yarınlarda buluşmayı ümit ediyorum.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.