Karaman, cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı

Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 29 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 29.10.2023 01:59:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
79 okunma
Google News

29 Ekim 1923’ün gurur dolu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Bundan tam 100 yıl önce bugün, her türlü zorluğa, imkânsızlığa rağmen esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla başlattığı Kurtuluş Savaşını her safhası tarihte benzeri görülmemiş kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve önderliğinde temelinde kan ve iman, azim ve gözyaşı, vatan ve millet sevgisi olan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyet’imiz ilan edilmiştir. Ve o gün bugündür, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” Ne mutlu bizlere ki bugün, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu, büyük bir sevinç ve gururla hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılı ile birlikte başlayacak olan Türkiye ve Türk Yüzyılında bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, kahraman ecdadımızın, bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimizi, erdem ve faziletinden ödün vermeden yaşatmak, layık olduğu şekilde geleceğe aktarmaktır.

100. Yıl dönümünde, Cumhuriyeti ve Türk Vatanını bizlere miras bırakarak bu topraklar üzerinde onurlu bir hayat sürmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk’ü, bağımsızlığımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüce Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! 

Erdal Karaman
Sinanpaşa Belediye Başkanı

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.