Köksal: "Afyonkarahisar’ın değerleri bu kente yeniden kazandırılacak"

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal; kültür, sanat ve spor alanlarında Afyonkarahisar’ın yıldızı parlayan bir şehir olacağına dikkat çekti.

Gündem Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 17:44:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
146 okunma
Google News

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal; kültür, sanat ve spor alanlarında Afyonkarahisar’ın yıldızı parlayan bir şehir olacağına dikkat çekerek restorasyonu 7 senedir tamamlanmayan Zafer Müzesi ile geri plana itilen spor takımlarının Afyonkarahisar’a yeniden kazandırılacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, yerel seçim çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütürken Afyonkarahisar’ın ötelenmiş sorunlarına ayna tutmaya devam ediyor.

 

700 GÜN BİLE SÜRMEYECEK İŞ 7 YILDIR BİTİRİLMİYOR

Afyonkarahisar’ın şanlı tarihine ışık tutan Zafer Müzesi’nin restore sürecinin bilinçli olarak uzatıldığını söyleyen Köksal, açıklamasına şöyle devam etti: “Zafer Müzesi restorasyonu 7 senedir bitmedi. Ben bu konuyu Meclis’te de defalarca dile getirdim. İsteseniz değil 7 yıl, 700 gün bile sürmez, isteseniz bitirirsiniz ama özellikle kasıtlı olarak uzatılıyor. Belediye Başkanı olarak ilk işim Zafer Müzesi’nin tadilatını bitirmek olacak. 30 Ağustos Zafer Haftası’nda o müzeyi kullanıma açacağız. Çünkü o müze Kurtuluş Savaşı planlarının yapıldığı yer. Bizim tarihimiz biz oraya sahip çıkmak zorundayız.”

 

AFYONSPOR ŞİRKETLEŞECEK

CHP Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, Afyonspor’un maddi yönden bağımsızlığı için şirketleşme sürecini başlatacağının sözünü vererek, “Kültür sanat spor etkinliklerine aktivitelere önem vereceğiz. Bu bakımdan Afyonspor’u önemsiyoruz. Şirketleşecek, kurumsallaşacak, altyapıdan oyuncu yetişecek. Afyonspor’umuz örnek tesislere kavuşacak ve kendi geliri olan yerleri olacak. Yani kimseye muhtaç olmadan birilerinden bağış istemek zorunda kalmadan şirketleşerek ayakta kalacak.” dedi.

 

SPOR AKADEMİSİ KURULACAK

Kurulacak olan spor akademisinden bahseden Köksal, sporun her branşında başarılı olan gençlerimiz olduğuna ve destek beklediklerine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Altyapıdan futbolcu yetişmesini de önemsiyoruz. Futbol akademisi kuracağız. Yetenekli oyuncularımız oradan yetişecekler. Afyonkarahisar yeniden bir spor şehri olacak. Her bakımdan amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz. Atletizm yapan, dünya şampiyonasına oynayan çocuklarımız var. Jimnastikte, güreşte, tekvandoda aynı şekilde emek harcayan sporcularımız var. Başarılı, yetenekli sporcularımızın elinden tutacağız. Afyonkarahisar Belediyesi olarak onlara sponsor olacağız. Çünkü onlar şehrimizin adını duyuruyorlar. Şehrimiz için çok büyük bir gurur. Şampiyonları da şampiyon gibi karşılayacağız. Yeter ki oyuncularımız en iyi şekilde memleketimizi temsil etsin.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.