Olgun'dan Afyonkarahisar'ın büyükşehir olması için kanun teklifi

İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar’ın Büyükşehir olması için ilk adımı atarak, kanun teklifi verdi.

Gündem Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 18:45:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
228 okunma
Google News

Teklifte geçici madde ile ile kit ve belde statüsündeki yerler korunacak.

Olgun; “Bu konuda tüm Afyonkarahisar milletvekili arkadaşlarımızdan destek bekliyorum” dedi.

Milletvekili Olgun, 751 bin 344 nüfusa ulaşan Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi vererek bu noktada ilk adımı atan kişi oldu.

TUİK, 2023 yılı nüfus verilerine göre Afyonkarahisar 750 bin olan büyükşehir sınırını aşarak 751 bin 344 nüfusa ulaştı. Afyonkarahisar’ın Büyükşehir statüsüne geçirilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi veren Milletvekili Olgun, Afyonkarahisar’ın Büyükşehir olmasının kazançlarına da değindi.

 

KÖY VE BELDELER KORUNACAK

Milletvekili Olgun, Afyonkarahidlsar'daki köy ve beldelerin statüsülerinin korunması için de geçici bir madde ekledi.

Olgun; "Köy ve beldelerimizin koruması için ek bir madde ekledik. Bu seçimlerde yine köy ve beldelerimizde aynı statü ile seçime gidecek. Bunun için halkımız müsterih olsun. Kimsenin kötü bir tablo ile karşılaşmasına asla razı değiliz" dedi.

 

HER HALİYLE HAK EDİYOR

Afyonkarahisar’ın tarihi geçmişiyle, ekonomisi ve kültürüyle Büyükşehir olmayı çoktan hak ettiğine dikkat çeken Milletvekili Olgun; “TÜİK verilerine göre 750 bin nüfusunu aşan tek il Afyonkarahisar’dır. En yakın ilin nüfusu ise 635 binlerde kalmaktadır. Dolayısıyla Afyonkarahisar’ın hak ettiği Büyükşehir statüsünün mahalli seçimlerden önce kanunlaşması gerekir.  Kentimizin 5 bin yıllık geçmişi. Turizmi ve ekonomisiyle Büyükşehir statüsünü çoktan hak etmesine rağmen nüfus azlığı bahane ediliyordu. Şimdi bu konuda kimsenin bahanesi kalmamıştır. Afyonkarahisar’ın buran öce Büyükşehir statüsüne alınması gerekir. Bu konuda hazırladığım kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundum. Tüm milletvekili arkadaşlarımdan da destek bekliyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.