Uluslararası Zafer Halk Oyunları festivaline görkemli başlangıç

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali coşkuyla başladı. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın davetlisi olarak yurtiçi ve yurtdışından gelen halk oyunları ekipleri ilk gösterisini AFİUM AVM’de yaptı.

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 27.08.2024 10:56:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
275 okunma
Google News

Festival, zaferin ruhunu ve Türk kültürünün zenginliklerini yansıtan bir etkinlik olarak vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü.

 

YEREL VE ULUSLARARASI KATILIMLA RENKLİ GÖSTERİLER

Festivalde, hem yerli hem de yabancı birçok halk oyunları ekibi sahne aldı. Afyonkarahisar Karaçay Malkar Kafkas Derneği, Giresun Belediyesi, TÜFEM Halk Oyunları Derneği ve Bandırma Belediyesi'nin yanı sıra, Zonguldak'tan Nesil Halk Oyunları Derneği gibi önemli ekipler sahnedeydi. Bunun yanı sıra, İran Türkleri, Romanya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Polonya, Sırbistan, Gürcistan ve Makedonya ekipleri, festivale renk kattı.

Her ekip, kendi kültürel mirasını sahneye taşıyan etkileyici performanslar sergiledi. Türk ekipleri, zengin folklorik öğeleriyle izleyenleri büyülerken, yabancı ekipler ise kendi ülkelerinin kültürel çeşitliliğini ve halk oyunlarını şehrimizde sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

FESTİVAL DEVAM EDİYOR

Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali, AFİUM AVM'de başlayan coşkuyu şehir geneline yayıyor. Festivalin ikinci gününde, 27 Ağustos Salı günü Watermall AVM'de saat 20.00'de halk oyunları gösterileri devam edecek. 28 Ağustos Çarşamba günü ise Park Afyon AVM'de saat 20.00'de, 29 Ağustos Perşembe günü Akarçay'da saat 20.30'da ve 30 Ağustos Cuma günü Zafer Meydanı'nda saat 18.00'de etkinlikler düzenlenecek. Tüm vatandaşlarımızı bu eşsiz gösterilere davet ediyor, Zafer Haftası'nın coşkusunu birlikte yaşamaya çağırıyoruz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.