Yasan, cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 29 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 29.10.2023 14:21:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
141 okunma
Google News

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

        Cumhuriyet, halkın kendi kendini yönetme rejiminin adıdır.  Cumhuriyet, “hasta adam’’ olarak nitelendirilen Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandırmasıdır. Cumhuriyet, vatan ve millet sevgisinin şanlı adıdır.

         Anadolu’nun her yanından yükselen hürriyet ve bağımsızlık sesleri bütün dünyaya yayıldı. Türk’ün bu yoldaki şiarı ;  “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” Ve bu sesin etrafında toplanan inançlı, imamlı kahraman insanlar, vatanı ve milleti mücadele yoluyla hürriyet ve bağımsızlığına kavuşturmak için yola çıktılar.

        Türlü zorluklar içinde büyük zaferle taçlanan bu mücadele Cumhuriyet kurularak sonuçlandırıldı.

        Cumhuriyet; şehitlerimiz kanı, gazilerimizin yaralarından doğdu. Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesi oldu.

         29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanıyla "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözü, devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini aldı.

          Büyük Zafer’le taçlanan milli mücadele, bir Türk milletinin inanç, dua, azim ve dileğinin eseriydi. İstiklal Marşındaki dizeler bunun bir ifadesiydi;

 

           Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!

           Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.

           Ebediyen sana yok ırkıma yok izmihlal:

           Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

           Hakkıdır, hakka tapan milletin istiklal

 

           Bu idare sisteminde insan hakları, milli dayanışma, ferdin ve toplumun huzur ve refahı sağlanabilmektedir. Cumhuriyetimizin ilanından bugüne kadar eğitimde, kültürde, tarımda, ekonomide, savunma sanayinde, ulaştırma ve altyapı gibi bir çok alanda bilhassa son zamanlarda çok önemli gelişmeler kaydedilmiştir.             

        “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şekli cumhuriyettir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi'nin Cumhuriyeti ilan etmesiyle egemenlik Türk Milletinin olmuştur.

          Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk Milleti’nin en çok önem verdiği unsurlar olduğundan, Cumhuriyete kavuşmamız elbette kolay olmamıştır.

          Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşmış, kanlarını ve canlarını yine bu uğurda feda etmişlerdir.

          Bilhassa son zamanlarda  PKK, PYD, SYD, DHKPC, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleri ve bunların siyasi uzantıları aynı zamanda dış destekçileri;

          TC. Devletinin ve Türk Halkının birlik ve bütünlüğünü bozmayı hedef almışlardır! Bu şer odakları devletimizin büyük gayreti ve inanılmaz gücü karşısında bitme ve yok olma noktasına gelmiş olup, o pis emellerine asla ulaşamamışlardır.

           Cumhuriyetimizin 100. Yılında; TC Devleti güvenilir ve emin ellerde geleceğe doğru gelişerek, büyüyerek ve çok güçlenmiş bir şekilde emin adımlarla yürümektedir.

         Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla yâd ederim.

 

                                                                          ŞEMSEDDİN YASAN

                                                  AFYONKARAHİSAR KENT KONSEYİ BAŞKANI

      

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.