Jeotermal Seracılık İhtisas OSB yer seçimi kesinleştirildi

Valiliğimiz koordinesinde Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle Çay ilçesinde kurulacak olan Tarıma Dayalı Jeotermal Isıtmalı Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için yer seçimi kesinleştirildi.

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2024 02:35:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
219 okunma
Google News

Afyonkarahisar’ın doğal kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, tarımsal rekolte payının arttırılması, çevresel etkilerin yönetimi ve yeni istihdam olanakları oluşturmak amacıyla ilk etapta Çay İlçesi Kadıköy’de bulunan 2 bin 900 dekarlık alanda; Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (TDİOSB) kurulması için çalışmalar hızla sürüyor.

Etaplar halinde çalışmaların yapılacağı Tarıma Dayalı Jeotermal Isıtmalı Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Çay İlçesi Kadıköy ile Çobanlar İlçesi Termalkent Mahallesinin de yer aldığı toplam 8.023,17 dekar yatırım alanına sahip.

Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz başkanlığında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ve kurum temsilcilerinin katılımı ile mayıs ayında yapılan toplantıda yer seçiminin kesinleştirilmesi için görüşler alınmıştı. Bu görüşler neticesinde ve yasal prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte yer seçimi Bakanlıkça kesinleştirildi. Kısa süre içerisinde Müteşebbis Heyeti çalışmalarının da başlaması planlanıyor.

Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin üretime geçmesi ile Afyonkarahisar’ın 2 bin 400 dekarlık sera alanı 4 bin 400 dekara yükselmiş olacak. Ayrıca yaklaşık 2 bin 500 kişilik istihdam öngörülüyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.